Cap d'Any CI
a la muntanya
Ponents
Matthieu Gaudeau
Actor-Ballari-Professor de la Tècnica Alexander.
Ha treballat com a intèrpret des de finals dels anys 90 dins de companyies i col·lectius d'espectacles en directe. Entre el 2004 i el 2006, va codirigir el col·lectiu “La Gouttière” dins del qual va desenvolupar un treball de teatre-dansa performatiu.
Des del 2009, va seguir la formació de professors de Tècnica Alexander i és un apassionat per l'ensenyament, el gest humà, els enfocaments de la cognició encarnada (en particular l'enfocament enactiu) i la dinàmica atencional. Participa en el projecte ICI i ICrEA (projecte dansa i neurociència, CNRS*). Aquests projectes d'investigació-acció, desenvolupats en una comunitat de pràctica (neurocientífics, psicòlegs, antropòlegs, filòsofs, educadors, artistes improvisadors) van prendre la improvisació com a marc epistemològic –una eina de recerca i no un objecte d'estudi– per constituir un observatori ecològic de dinàmiques interaccionals, a través de les quals les affordances (G.G Gibson), l'atenció i els afectes s'entrellacen; membre fundador té un paper central en el desenvolupament de protocols experimentals al voltant de l'atenció i l'atenció conjunta.
Entre 2014-2018, va organitzar amb Asaf Bachrach i Emma Bigé, un cicle de tallers sobre la qüestió del paisatge, barrejant plantejaments filosòfics i mapes d'atenció, a partir dels mapes de F.Deligny i la microentrevista fenomenològica.
Va ser coorganitzador dels Meetings Internationals de Contact Improvisation a París .
Imparteix classes de CI regularment a França i a l'estranger.
Matthieu és professor certificat de Tècnica Alexander (A.T.I). El seu enfocament es nodreix de l'obra d'Hubert Godard i David Gorman. És un apassionat per l'organització del moviment humà, les relacions entre la postura, l'atenció i la percepció. Ha treballat amb persones que pateixen Alzheimer i Parkinson. El seu enfocament es troba a la cruïlla de la Contact Improvisació, les arts marcials en la seva dimensió interna i la Tècnica Alexander.
Kim
Elf ballarí, creador, jugador, optimista, ballarí, constructor, entusiasta, curiós, ballarí, caminant, independent, gran i petit, ballarí, blau, vermell i verd, botànic, tranquil i dinàmic, ovella negra ballant, polifasetik i...
Després d'haver deixat l'escola abans de formar-me o deformar-me, i inadaptat des de l'adolescència, sóc principalment autodidacta.
Fan sempre de la vida alternativa i "verda", tant a l'interior com a l'exterior.
En dansa des de l'any 1990, (esperonador, “facilitador”) quan vaig descobrir el ballarí que hi havia en mi, principalment en dansa tradicional i folklòrica, després també BioDanse, 5 Ritmes, Autentica, Libre, Espontanea o les 1001 aparicions al meu camí.
I apassionat per CI des del 2015...
CI és una filosofia de vida. El moviment crea emoció.
Jo no ensenyo, tothom aprèn.
Per acabar aquesta trobada us convido a veure i revisitar els principis CI d'una manera creativa i divertida.
Kim, una consciència que balla.
Corentin Coko
(acordió i moltes altres cosetes)
Corentin Coko és un cantautor, amb diversos discos i espectacles al seu crèdit. Ha col·laborat amb Ogres de Barback, Michèle Bernard, François Morel, La Mal Coiffée, Manu Théron, HK, Mouss & Hakim, Laurent Cavalié, etc. Li agrada tocar per a ballarins, en contacte d'improvisació, però també en danses populars, amb el seu trio Les Dormeurs du Bal (actiu des del 2006). És un dels fundadors del festival Danseruna, que barreja folk, contact improvisació i tango.